בלוג האוכל המומלץ michi

צ'ימיצ'ורי

כ 300 מ"ל רוטב

צ'ימיצ'ורי כוסברה

הרוטב שמתאים למנות וחומרי גלם רבים.
הרוטב שמסמל אצלי את האביב ואת עונת המנגל והאירוח בגינה.
אצלי בצ'ימיצ'ורי הכוסברה הוא המלך ולכן עם השנים הפך להיות אצלי בבית לצ'ימיצ'ורי כוסברה בלבד.
הצ'ימיצ'ורי מתאים אפילו לסלט בגלל החמיצות הנעימה שלו, במיוחד אם חמיצות הוינגרט קצת כבדה לכם.
מושלם לבשר שנצלה או נצרב ולטופו שטוגן, נפלא עם כל הירקות טריים ומבושלים.
כדאי תמיד להחזיק צנצנת במקרר.
אני אפילו אוהבת לערבב אותו עם אורז לבן, זה פשוט מעדן!
5 דקות הכנה בלבד!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון ובלנדר וקוצצים כחצי דקה (קצוץ יחסית גס שיראו קצת את חתיכות הפלפל). מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצנצנת מעוקרת.

2. מומלץ להגיש את זה עם מתכון נהדר נוסף שלי סטייק פרגית במרינדה הסודית שלי

 

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן למי שלא אוהב כוסברה להחליף בפטרוזיליה או חצי חצי פטרוזיליה וכוסברה ולהוסיף מעט עלי אורגנו כמו בצ'ימיצורי המסורתי.

המרכיבים

• צרור גדול של כוסברה (אפשר לחליף בפטרוזיליה ואו חצי חצי )
• 1/3 כוס שמן קנולה או שמן זית (אפשר גם חצי חצי)
• 2 שיני שום
• 1/2 בצל סגול קלוף וחתוך גס
• 1/4 כפית צ'ילי גרוס או חצי פלפל חריף חתוך לפרוסות (אם רוצים מעט פיקנטי)
• 1/2 פלפל אדום או גמבה חתוך לקוביות
• 2 כפות חומץ בן יין לבן
• 1 כף סוכר חום (אפשר גם מעט להפחית)
• מלח ופלפל שחור

גלילה לראש העמוד