בלוג האוכל המומלץ michi

ממרח טופי – קרמל

כ 1/2 ליטר

ממרח/ רוטב טופי קרמל חמאה

השנה במקום מצה עם חמאה יש לנו ממרח טופי – קרמל גאוני לפסח שמכינים בקלי קלות.
ממרח נפלא מארבע מרכיבים בלבד, או חמש עם רוצים קרמל מלוח.
מושלם למריחה במיוחד על מצה.
בחימום קצר במיקרו הופך לרוטב טופי למנות אחרונות ועוגות.
מתחילים מקרמל (סוכר ומים שמחממים) ויחד עם חמאה ושמנת הופך לממרח שטעים הרבה יותר ממרח לוטוס.
חשוב להדגיש שקרמל מגיע למעלות מאוד גבוהות ולכן להקפיד להיזהר כשמבשלים אתו, להניח 2 מגבות ליד!! מכאן הכול פשוט.

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים סוכר ומים בלי לערבב כמעט עד שהסוכר נמס ואז על אש בינונית גבוהה מחממים עד שהופך לקרמל בהיר 4-5 דקות. משאירים על אש בינונית ומוסיפים לאט את החמאה (להיזהר מהקרמל החם שלא ישפריץ!). מערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרמל בחצי דקה. מורידים מהאש מוסיפים את השמנת (זה השלב להוסיף מלח אם רוצים ומערבבים היטב.
  2. מוזגים לצנצנות מעוקרות (צנצנות שנשטפו במים רותחים ויובשו). מעבירים למקרר. נשמר לפחות שבועיים בקירור.

טיפ ממיכל:

מחממים מעט וזה רוטב קרמל מופלא לקינוחים ועוגות

ממרח טופי קרמל לפסח

המרכיבים

• 300 גרם סוכר
• 1/3 כוס מים
• 200 גרם חמאה
• 180 מ"ל שמנת מתוקה
• 5-10 גרם מלח (אם רוצים קרמל מלוח)

גלילה לראש העמוד