בלוג האוכל המומלץ michi

מאפינס מתכון בסיסי פרווה

תבנית שקעים - מאפינס
ל 8-10 יחידות

מאפינס ב5 דקות

הכי בסיסי שיש מאפינס בהירים בטעם וניל.
נפלאים ורכים מושלמים או עם תוספות וקישוט שאוהבים.
אני ממש אוהבת לפנק בימי הולדת במגש מאפינס מעוטרים וצבעוניים.
יש לכם כאן בסיס לכל החגיגות והטעמים.
מתכון סופר מוצלח עם חלב צמחי שאוהבים – פרווה.
ברור שאפשר גם עם חלב רגיל!!
סרטון ריל הכנה באינסטגרם – כפתור ישיר ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית שקעים או ממלאים את השקעים בעטרות נייר במידה ורוצים מאפינס גבוה ומרשים יותר.
2. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצרת בלילה אחידה. אני מתחילה במטרפה ומסיימת את הערבוב בלקקן. לא לערבב יותר מידי מעבר לקבלת הבלילה. אפשר כמובן במיקסר עם ראש בלון על מהירות בינונית.
3. ממלאים את השקעים עד ל 3/4 בגובה (צריך לקחת בחשבון שהמאפינס עוד תופחים). אופים כ 25 דקות או עד שהמאפינס יציב למגע.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים וליצור מאפינס תפוזים ארומטי.
2. גיוונים : 100 גרם שוקולד קצוץ דק או שוקולד צ'יפס מכל סוג שאוהבים יעשירו את המאפה לחילופין 1/2 1 כוסות פירות אדומים קפואים (גם טריים כמובן) יצרו לנו מאפינס מרענן ופיירותי.

המרכיבים

• 2/3 2 קמח (370 גרם) – אם משתמשים בקמח תופח מומלץ להוסיף 1/3 כפית אבקת אפייה
• 1 כפת גדושה אבקת אפייה
• 1 ביצה
• 1 כוס סוכר (200 גרם)
• 1/2 כוס שמן שאוהבים (120 מ"ל)
• 2 כפיות תמצית וניל איכותית או 1 כפית של פנים מקל הווניל
• 3/4 כוס חלב צמחי או רגיל מומלץ חלב שקדים או שיבולת שועל

גלילה לראש העמוד