בלוג האוכל המומלץ michi

בצק עלים שלב אחר שלב

לקצת יותר מקילו בצק

בצק עלים אמיתי

חלמתם להכין בצק עלים? המדריך המלא שלב אחר שלב.
אם אתם אוהבים להפתיע את האורחים שלכם הכינו בצק עלים ביתי , כמובן על בסיס חמאה ששונה לגמרי בטעמו מבצק עלים מוכן המכיל בתוכו לרוב מרגרינה.
אצלי במתכון לעומת המתכון המקורי (הצרפתי) יש פחות חמאה (במשך השנים שאני מכינה אותו הורדתי ככל פעם מעט והבחנתי שהתוצאה עדין נפלאה עם מעט פחות קלוריות). הקפידו על השלבים והתוצאה תהיה מפתיעה.
בצק שמתאים למאפים מלוחים ומתוקים.
כמה נקודות חשובות להצלחת המתכון:
• סבלנות לגבי הצינון במקרר בין השלבים חשוב לשים לב שהבצק ממש קר – כמובן שקל יותר להכין בחורף.
• חשוב לעטוף את הבצק היטב בניילון הנצמד בכל פעם.
• במידה והבצק נראה רך מידי להחזיר תמיד למקרר לפחות לחצי שעה נוספת.
• מומלץ לסמן על גבי הניילון את כמות הקיפולים שהבצק עבר

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר למערבבים יחד את כל החומרים בקצב איטי עד שהכול הופך לבצק אחיד . עוטפים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות לצינון. את החמאה הקרה מניחים בצד אחד של נייר אפייה בשליש התחתון ומכסים מעל את הנייר כך שנוכל לרדד את החמאה למרובע בגודל 12X12 ס"מ. משאירים את החמאה בנייר ומעבירים מקרר.
2. מפזרים על גבי משטח עבודה מעט קמח ומרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי כ 3 מ"מ כאשר הקצוות שלו מרודדות מעט דק יותר ולכן מעט ארוך יותר. מניחים במרכז את החמאה ומקפלים את הקצוות אל המרכז כמו מעטפה מקפידים שהבצק יחפוף בכל מקומות הקיפול ולא יצור חור כל שהוא. מרדדים למלבן ארוך באורך של לפחות 40 ס"מ. מקפלים שליש מהבצק למרכז וסוגרים את השליש מהצד השני מעליו ליצירת מלבן קטן יותר. מניחים את הבצק מולנו כאשר פתח הקיפול פונה לשמאלנו. מרדדים שוב ולמלבן באורך 40 ס"מ לפחות ומקפלים לשלישים במעטפה שוב. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה. בתום זמן הצינון מבצעים 2 קיפולים נוספים . עוטפים היטב ומצננים לפחות שעה ומבצעים 2 קיפולים נוספים. סה"כ 6 קיפולים. עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעה וחצי לפחות.
3. בשלב זה אפשר להשתמש בבצק תוך יומיים או להקפיא לחודש. מפשרים במקרר לילה לפני.

בצק עלים

המרכיבים

• 500 גר' קמח
• 250 מ"ל מים
• 10 גר' מלח
• 100 גר' חמאה מומסת

• לקיפול
• 300 גר' חמאה קרה

גלילה לראש העמוד